Magyar állampolgároknak Srí Lankára a beutazáshoz vízumra van szükségük.
Fontos, hogy a vízumigénylést ne hagyjuk az utolsó pillanatra!

 
Vízum információk:
- Turista vízum - max 30 nap kinntartózkodás - 2 x belépés: 35 USD/fő
- Tranzit vízum - max 2 nap kinntartózkodás - 1 belépés: ingyenes
- Be nem töltött 12 éves korig a vízum ingyenes!
- minden turista köteles előzetesen vízumot igényelni
- az útlevélnek belépést követően minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie és legalább két üres oldalt kell tartalmaznia
 
Beutazási feltételek, COVID szabályok:
- csak a Srí Lanka-i Idegenforgalmi hivatal (SLTDA) által "SAFE and SECURE" minősítéssel rendelkező irodák és/vagy szállodák visszaigazolását fogadják el beutazáskor
- szállást foglalni az utazás első 14 napjára csak az úgynevezett 1-es kategóriás "SAFE & SECURE" minősítéssel ellátott szálláshelyeken lehetséges. Ezekben a szállodákban csak külföldi turista lakhat és a szállodák a szoba kapacitásuknak csak kb 70%-át adhatják ki.
- a vendégek a szállodákban minden szolgáltatást használhatnak
- az külföldi turisták úgynevezett "biobuborékban" utazhatnak az országban, csak minősített ranszferekkel, sofőrökkel utazhatnak a szállodák, programok között.
- körutazásra is lehetőség van, a főbb látnivalók bizonyos napokon és időpontokban csak külföldi turisták által látogathatóak
- az utazás első 14 napja alatt a szállodákat önállóan nem lehet elhagyni
- vízum igényléssel egyidőben kötelező biztosítást kötni, mely fedezi a Coviddal kapcsolatos költségeket, karantén, orvos, kórhézi ellátás, max 50 000 USD értékben, max 1 hónapra.
A biztosítás költsége 12 USD (kb 3600 Ft)
- A Srí Lankára közlekedő összes légitársaság járataira csak érvényes vízummal, 96 órával indulás előtt készült negatív PCR teszttel (légitársaságok kérhetnek ennél rövidebb időtartamot is!), szállás és program visszaigazolással lehetséges az utazás
- következő dokumentumok szükségesek még a beutazáshoz:
érvényes retúr repülőjegy, szállás és program visszaigazolás, melyre a visszaigazolást a srí lankai idegenforgalmi hivatalnál regisztrált "SAFE & SECURE" minősítéssel ellátott utazási irodák vagy szálláshelyek állítanak ki.
 
PCR teszt utazás előtt:
- az utazáshoz szükség van egy, az indulás előtt maximum 96 órán belül készült negatív PCR tesztre (egyes légitársaságok kérhetnek ettől rövidebb időt is!)
 
PCR teszt Sri Lankára érkezés után:
a/ maximum 5 napos Sri lankai tartózkodás esetén:
1 teszt szükséges, az első szálláshelyre érkezéskor a szállodában készítenek egy PCR tesztet
 
b/ 6-13 napos utazás esetén:
2 teszt szükséges, a második tesztet az 5.-7. nap között késíztik el.

c/ 14 nap vagy hosszabb utazás esetén szükség van egy harmadik tesztre is, melyet a 14. napon készítenek.
A helyszíni tesztek költsége 40USD/teszt, melyet legkésőbb a vízumigényléskor kell fizetni.
 
Vízumügyintézés:
Kollégáink készséggel segítenek a turista vízum ügyintézésében.
- Amennyiben csak vízumügyintézésben kéri a segítségünket, a vízumügyintézés díja 5 000 Ft / fő / vízum. Ezt minden esetben a vízumdíjon felül kell fizetni.
- Amennyiben szállást és vagy repülőjegyet is vesz irodánkban, a vízumügyintézés díja 3 000 Ft / fő / vízum. Ezt minden esetben a vízumdíjon felül kell fizetni.
Amennyiben a teljes utazást nálunk foglalják, repülőjegy, szállás, transzferek esetleg programok, vízumügyintézési díjat nem számítunk fel 2021 szeptember 30-ig történő megrendelés esetén.
 
Fontos!
Turista vízum ügyintézés:
- Készpénzes fizetés esetén a vízumdíjat irodánkban csak forintban fizetheti: napi banki valuta eladási árfolyamon (Erste Bank)
- Bankkártyás fizetés esetén VISA vagy MASTERCARD kártyával lehet a vízumdíjat kiegyenlíteni.
 
Ha ön NEM magyar állampolgár és nálunk foglalja utazását, kérjük előre jelezze kollégáinknak, valamint a beutazási feltételekről érdeklődjön kollégáinknál.
 
Egyéb vízumokkal (NEM turista, vagy hosszabb, több hónapos kint tratózkodás) kapcsolatban kérjük forduljanak Sri Lanka Nagykövetségéhez (Ausztria -Bécs).
 
Az információk frissítve 2021. március 22.
 
Fontos, hogy a vízumigénylést ne hagyjuk az utolsó pillanatra!

Infóvonal

Hívjon minket bizalommal:

+36 1 266 9911

lupustravel@lupustravel.hu