Beutazási feltételek:
A Srí Lankára utazó magyar állampolgárnak a Srí Lanka-i tartózkodás végétől számított legalább hat hónapig érvényes útlevéllel kell rendelkeznie.
Magyar állampolgárok számára 2012. január 1-től a beutazáshoz vízum szükséges. A vízumról bővebb információt ITT talál.
Más állampolgárság esetén a beutazási feltételekről kérjük, érdeklődjön kollégáinknál.
 
Biztosítás:
FONTOS, hogy minden utazónak legyen az utazás teljes időtartamára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítása. Erről kollégáink készséggel adnak felvilágosítást, valamint irodánkban meg is köthető az EUB biztosítása. Ide kattintva ONLINE megkötheti utasbiztosítását.
 
Biztonság:
A turisták által látogatott területeken jó. 2009 májusa óta az országban BÉKE van!
A kormány és a Tamil Eelam Felszabadító Tigrisei (LTTE, közismert nevén a "Tamil Tigrisek") között zajló fegyveres konfliktus 2009 májusában ért véget. Azóta az országban a biztonsági és gazdasági helyzet folyamatosan javul. 

A külföldiek elleni erőszakos bűncselekmények ritkák. Előfordulhat ugyanakkor szexuális jellegű zaklatás, ezért főleg nőknek, kerülendő a kihívó öltözet viselése és mindenkor ajánlott a fokozott óvatosság. Javasoljuk, hogy egyedülálló nőként vagy kizárólag női csoportban ne utazzanak a szigetországba. Felhívjuk a női turisták figyelmét arra, hogy a helyi fiatalabb korosztályhoz tartozó férfiak előszeretettel létesítenek érzelmi kapcsolatot külföldi nőkkel, akik gyanútlanságuk miatt vagyon ellen bűncselekmények áldozatává válnak, sérelmükre gyakran erőszakos, élet vagy testi épség elleni bűncselekményt követnek el. Felhívjuk ezért a figyelmet, hogy nagyfokú körültekintéssel és józan megfontolással mérlegeljék helyi férfiak közeledését.
Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az országban a buddhista vallásnak kiemelt jelentősége van, megfelelő tisztelettel közelítsük meg a vallásos emlékműveket.

A külföldi látogatókat érintő bűnözés leggyakoribb formája a hitelkártya-visszaélés. Ennek elkerülésére célszerű készpénzzel fizetni. Ajánlott a nagyobb bankfiókokban és a szállodákban elhelyezett bankjegy-kiadó automaták használata. Egyes bankok rendszere automatikusan letiltja a hitelkártyát Srí Lanka-i tranzakció esetén, ez kellemetlenségeket eredményezhet, ezért utazása előtt érdeklődjön bankfiókjában.
Az általános utazási szokásoknak megfelelő elővigyázatosság szükséges értéktárgyaival kapcsolatban; Srí Lanka sem mentes a szállodai lopásoktól, ezért minden esetben ajánlott a szállodai biztonsági széf használata.

Vámszabályok:
  • vámmentesen bevihető termékek: személyenként 200 db cigaretta, vagy 50 db szivar, vagy 50 gramm dohányáru, de ezek együttes súlya sem haladhatja meg a 200 grammot. 2 liter bor és másfél liter alkohol, továbbá személyes használatra szolgáló, nem kereskedelmi mennyiségű parfüm, rádió, magnó, laptop, fotó- és filmkamerák, filmek, kazetták, CD-k.
  • tilos bevinni: narkotikum, pornográf alkotásokat – bármilyen hordozó anyagon, fegyvert, lőszert vagy robbanóanyagot.
  • vámmentesen kihozható termékek: személyenként 3 kiló tea, Sri Lankán vásárolt ékszer vagy drágakő, amelyről van igazolás, számla, valamint ajándéktárgyak, kevésbé értékes dísztárgyak, ruha– és textilneműk, batikmunkák.
  • tilos engedély nélkül kivinni: az 50 évesnél régebbi antik tárgyakat, valamint vadállatok, madarak, hüllők tetemeit.
Amennyiben valaki az utazása során különlegesen értékes tárgyat vagy drágakövet kapott ajándékba, akkor szabályos kiviteli engedélyt vagy a Controller of Exchange-től (Central Bank Colombo), vagy a Controller of Imports and Export székhelyén (National Mutual Building, Chatnam street, Colombo) tud beszerezni.

Infóvonal

Hívjon minket bizalommal:

+36 1 266 9911, +36 20 438-9910

lupustravel@lupustravel.hu