Védőoltás: kötelező védőoltás nincs. Védőoltás elsősorban akkor szükséges, ha dzsungeltúrát tervezünk. Malária tabletta szedése egyes területeken javasolt.
Az esetleges ajánlott oltásokról naprakész információt az "Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpontoltóközpont"-ban kaphatnak:
1097 Budapest, Albert Flórián út 3/a    Tel.: (06-1) 476-1364
 
A sürgősségi orvosi kezelés Srí Lankán a főbb városokon kívül nem könnyen hozzáférhető, és elképzelhető, hogy baleset esetén Colombóba kell utazni kezelésre. Az orvosi ellátás nem minden esetben felel meg az európai elvárásoknak. A magánkórházak rendkívül drágák, a hazaszállítás körülményes és szintén drága. Megfelelő egészségügyi és balesetbiztosítás kötése ezért különösen ajánlott. Javasolt magasabb értékhatárú biztosítás kötése, mert a kórházi számlák (színvonalas kórházban történő kezelés esetén) kifejezetten magasak lehetnek. Extrém sportok űzése esetén javasolt olyan biztosítás megkötése, amely kiterjed az extrém sport gyakorlása következtében bekövetkezett esetleges biztosítási eseményekre is.
 
Ázsiában sok fertőzést a szúnyogok terjesztenek, ezért fokozottan ajánlott az elenük való védekezés. Elektromos szúnyogriasztók és krémek, sprayk használata javasolt, valamint a világos színű, hosszú ujjú felsőruházat. Útjuk során kerüljék a kóbor állatokat, előforulnak veszett állatok.
 
A csapvíz fogyasztásra nem alkalmas, csak palackozott italok fogyasztása ajánlott.

Infóvonal

Hívjon minket bizalommal:

+36 1 266 9911, +36 20 438-9910

lupustravel@lupustravel.hu