VIP

ssa

1. nap /Budapest – Liszt Ferenc repülőtér

Találkozás az idegenvezetővel a repülőtéren a délutáni órákban. Elutazás Sri Lankára menetrendszerinti járattal, átszállással.

2. nap / Colombo repülőtér–Colombo

Érkezés Colombo-ba, a Bandaranaike Nemzetközi repülőtérre. Találkozás a helyi idegenvezetővel, majd indulás Colomboba. Rövid városnézés, majd szabadidő.

Colombo az ország egyik legnagyobb városa és egyben kereskedelmi és pénzügyi központja is. Ez az a hely, ahol változatosan keverednek a gyarmati építészet jegyeit magán viselő épületek és a modern felhőkarcolók, a helyi dialektusokban beszélő emberek és a külföldi üzletemberek. A város számos nevezetességgel is rendelkezik amit érdemes felkeresni: a Gangaramaya buddhista templom, a Seema Malakaya templom, a Városháza, a híres Khan Óratorony, a gyarmatosítás idejét bemutató Dutch Period Múzeum vagy a Nemzeti Múzeum. Mindemellett Colombo tekinthető a "vásárlók paradicsomának” is ezernyi bevásárlóközpontjával és boltjával együtt.

Vacsora:

februári csoport:

Valentin nap lévén, este gyertyafényes vacsora a közeli Mount Lavinia Beach-en. A hangulatos vacsorához mindenkinek jár egy pohár bor, a párjukkal érkezőknek ezenkívül egy szál rózsa is. Ezen az estén igazán hangulatos körülmények között, a tenger hullámait hallgatva
költhetik el a welcome vacsorát.

márciusi csoport:

Vacsora a szállodában

Szállás:

Colombo a belvárosában a Galadari **** szállodában.

3. nap / Colombo – Pinnawala

Reggeli:

Korai reggeli, majd utazás Pinnawalaba, az elefánt árvaházba.

Pinnawela: az árvaházat az elárvult, sebesült, beteg és természetes lakhelyüket elvesztő elefántokmegmentésére hozták létre. Alapítása óta számtalan elefánt talált itt otthont magának. Külön élmény végignézni az elefántok etetését főként a cumisüvegből ivó elefántcsecsemőket, majd utána az elefántcsorda frissítő fürdőzését a közeli folyóban.

Az elefánt árvaház meglátogatása után Girigamába állunk meg, ahol egy teaültetvényt és teagyárat látogatunk meg.


Tea – Sri Lanka (Ceylon) Kenyát és Indiát megelőzve ma a világ legnagyobb tea exportőre. A teatermelés körülbelül 200 évvel ezelőtt kezdődött,  miután egy járvány miatt tönkrementek a kávéültetvények A legjobb minőségű teaültetvények az 1500 - 2000 méteres magasságban a heygek között találhatóak.

Továbbutazás Kandybe, a hegyi fővárosba, ahol rövid városnézés után a Buddhista világ egyik legfontosabb zarándokhelyét, a Szent Fog Templomot látogatjuk meg.

Kandy (Unesco világörökség): a festői Kandy az ország második legnépesebb városa, Srí Lanka kultúrális fővárosa. Hegyekkel és  teaültetvényekkel övezett tágas völgyben fekszik 490 méter magasságban és központjában egy hosszan elnyúló mesterséges tó  helyezkedik el, melyet 1798-ban az utolsó Sinhala király építtetett. A királyok utolsó fellegvára az ország legszebb településeként is ismert. A városban a kultúrális látnivalók mellett számos lehetőség nyílik a vásárlásra: drágakövek, kézműves tárgyak, selymek csábítják a boltokba a turistákat.Szent Fog Templom: Kandy az egyik legnagyobb buddhista zarándokhely. Az egykori Királyi Palotában található DaladaMaligawa, azaz a Szent Fog Temploma, ahol a buddhizmus egyik legszentebb ereklyéjét, Buddha fogát őrzik. A szent fog a történelem során a királyi  jelvényekkel azonos fontosságúnak számított, így mindig az aktuális uralkodó lakhelye mellett lévő szentélyben helyezték el. Első helye Anuradhapurában volt, majd mindig vándorolt a mindenkori uralkodó székhelyével együtt. 1600-a évek óta mind a mai napig Kandyben őrzik.


Fakultatív program:

A Templom meglátogatása után lehetőség egy tradicionális táncbemutató megtekintésére

Kandy táncbemutató: tradicionális, az ősi, királyi időket felelevenítő Srí Lanka-i táncok. A táncosok hagyományos népviseletben, színes, festett maszkokban adják elő ünnepi táncaikat. A dobok hangja, afantasztikus forgatag teljesen elvarázsolja a nézőt. Befejezésül tűznyelők, tűzön járók szórakoztatják a látogatókat.

4. nap / Kandy – Peradeniya

Reggeli után Peradeniyaban Ázsia egyik legszebb botanikus kertjének - Királyi botanikius kert - a meglátogatása.

Peradeniya: az 1821-ben alapított botanikus kert most 140 hektáron terül el Sri Lanka leghosszabb folyója, a Mahaweli mellett. Eredetileg azért hozták létre, hogy növénynemesítéssel és honosítással kísérletezzenek. Napjainkban a világ egyik leggazdagabb botanikus kertje, ahol 4000 féle növényt tartanak számon. Legfőbb attrakciója az orchidea-ház, ahol több száz orchidea virágzik és illatozik.

A botanikus kert után továbbutazás Dambullába, útközben pihenővel egy Matale-i fűszerkertben.

Fűszer – évszázadokon keresztül Srí Lanka legfontosabb export terméke, a mai napig nagyon sok családi gazdaság foglalkozik a termelésével. Fahéj, gyömbér, bors, vanília, szerecsendió, kardámom, gumifa, kakaó a legismertebb itt termő fűszerek.

Dambullába érkezéskor késő délután a híres sziklatemplom megtekintése.

Dambulla (Unesco világörökség): ez a hatalmas sziklatömb méltóságteljesen emelkedik ki a Srí Lanka-i tájból. A sziklába vésett barlang volt a 14 évig száműzetésben élő Walagamba király menedéke. Trónra való visszatérése után (ie. I. század) a király megépítette Dambulla híres sziklatemplomát, ami ma már a világörökség része. Barlangjaiban 2000 nm-en számos falfestmény és szobor található. Öt különálló barlangjában mintegy 150 szobor, köztük a 15 méteres Buddha várja évszázadok óta türelemmel az utazót.

Vacsora és szállás az Amaya Lake**** szállodában. Elhelyezés Deluxe szobában.

4. nap / Sigiriya – Ahungalla / óceánpart

Reggeli a szállodában, majd különleges sziklaerős megmászása.

Sigiriya-i Sziklaerőd (Unesco világörökség): a síkságból meredeken kiemelkedő sziklatömb vélhetőleg az egyik legemlékezetesebb hely a Srí Lankára látogató turisták számára. A 200 méter magas szikla tetejére Kasyapa király építtette bevehetetlen fellegvárát az 5. században, ahol 18 évig uralkodott. Halála után a hely buddhista szerzetesek remetelakjául szolgált. A kolostor együttesben sziklatempomok, fürdők tavak és Ázsia legrégebbi tervezett kertjei találhatók. Itt láthatóak a világörökség részét képező "Sigiriya-i asszonyok" freskók, a tükörfal, az Oroszlán terasz, valamint a Vízikert.

A sziklaerőd után utazás az óceánpartra.

Szállás a hotel RIU Ahungalla***** szállodában, All inclusive ellátással. Elhelyezés részben óceánra néző Junior Suite-ben.

5.-9. nap/Hotel RIU – óceánpart

pihenés az óceánparton – fakultatív programlehetőségekkel

Óceánparti üdülés a szállodában. A szállodában All inclusive ellátás, több étterem, több medence, wellness és fittness részleg, homokos óceánpart jó stranddal, animátorok, sportlehetőségek, szórakoztató programok, gyermekklub és játszótér várja a vendégeket.

Egyik nap Tuktuk szafari a s Kodgoda-i teknős keltetőbe

Sri Lankán déli partján jelenleg 18 teknős keltető/teknős menedék van. Ezek közül az immár több mint 40 éve alapított, Kosgodaban találhatót a szállodából könnyen elérhetjük Sri Lanka legnépszerűbb közlekedési eszközével, a Tuk-Tukkal. A Kosgoda-i azért is különleges, mert a többi keltetővel ellentétben itt mind az 5 Sri Lankán tojást rakó teknősfajt megtalálhatjuk.

Teknős menedék: a teknős keltetők legfontosabb küldetése, hogy minél több kisteknős kikeljen a tojásokból, védett helyet biztosítanak számukra az első pár napban, majd gondoskodnak arról, hogy a kikelt kisteknősökből minél több jusson el biztonságban a nyílt óceánba. Ezekben a teknős menedékekben emellett gyógyítanak sérült és beteg teknősöket is, majd visszaengedik őket az óceánba.


Fakultatív program lehetőségek az óceánparti szállodából:


1 | Madu folyó szafari és Galle városnézés

A környék egyik legfontosabb folyóján, a Madun hajózva nagyon gazdag növény és állatvilágot figyelhetünk meg majd utunkat folytatva, Galle városát nézhetjük meg. 

GALLE – a kikötőváros (Unesco Világörökség) 
A szigetország délnyugati csücskében fekszik Galle kikötővárosa, mely európai stílusú óvárosával és ódon erődítményével a gyarmati időszak kimagasló jelentőségű emléke. A Galle-i öböl a legjobb kikötőhely a nyugati parton, így már a hajózás kezdeti időszakában kialakult egy település. A városban megfordultak a kínai, majd az arab kereskedők is akik drágakövekkel, elefántcsonttal és fűszerrel kereskedtek. 1505-ben az első portugál hajók horgonyt vetettek partjainál, majd kisebb erődítményt emeltek védelmére. 1640-ben a hollandok kiszélesítették a védelmi árkokat és masszív falakkal övezett, tömör bástyákkal uralt erődöt létesítettek. Az erődítmény falain belül olyan fontos látnivalók találhatóak, mint a holland református templom és temető. A város további nevezetességei a holland GrooteKerk, azaz Nagytemplom; a Régi Kapu; a Tengerészeti Múzeum és a Nemzeti Múzeum.

2/ Poya ünnep / Buddhista ünnepi program

Egy különleges programra invitáljuk önöket. Több különböző Buddhista ünnepi ceremónián vehetnek részt egy félnapos program keretében. Spirituális, virág és gyümölcs bemutatása. A program tartalmaz egy valódi Sri Lanka-i ebédet és frissítőt. A programon résztvevőknek teljesen fehér ruházatot kell hordani, ami takarja a térdeket és a vállat.

10. nap / Hotel Riu – Colombo repülőtér

Kora délutáni órákban indulás a repülőtérre, hazautazás az esti órákban

11. nap / Budapest

Hazaérkezés Budapestre a reggeli órákban. Reméljük mindenki jól érezte magát

Szállások:

Ellátás:

félpanzió (reggeli és vacsora) a körutazás alatt és all inclusive ellátás az óceánparton

Árak:

február 13. indulás: 659.000 Ft/fő (kétágyas szobákban)

március 6. indulás:

635.000 Ft/fő (kétágyas szobákban)

egyágyas felár:

165 000 Ft/fő

az árak tartalmazzák:

 • repülőjegyet és illetéket oda-vissza menetrendszerinti repülőjáratokkal
 • magyar idegenvezetőt Budapesti indulástól hazaérkezésig
 • szállást a megadott szállodákban és és szobatípusokban 3+5 éjszakára
 • étkezést – repülőn napszaknak megfelelően, körutazás alatt félpanzió, majd az óceánparton All Inclusive ellátást. Első szolgáltatás vacsora.
 • csak a február 13.-án induló csoport esetén, 14.-én este Valentin napi gyertyafényes welcome vacsora az óceánparton.

az árak nem tartalmazzák:

 • vízumdíj: 35 USD/fő
 • belépőjegyek – helyszínen fizetendő (kb 75 USD/fő)
 • italok az étkezésekhez a körutazás alatt
 • egyéb személyes költségek
 • borravaló a helyi idegenvezetőnek és a buszsofőrnek a körutazás alatt ( javasolt borravaló kb 6-7 Usd/nap)
 • fakultatív programok
 • utasbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • esetleges PCR tesztek

FONTOS:

 • a jelenlegi szabályozás miatt az utazáson csak teljesen beoltott utasok vehetnek részt
 • a jelenlegi szabályozás szerint a Sri Lankára történő belépéshez szükség van egy az indulás előtti 72 órán belül készült negatív PCR tesztre.
 • az árak maximum 335 Ft/USD MNB középárfolyamig érvényesek
 • a jelenlegi szabályok szerint hazautazáshoz nincs szükség semmilyen tesztre
 • minimális létszám: 16 fő

Infóvonal

Hívjon minket bizalommal:

+36 1 266 9911, +36 20 438-9910

lupustravel@lupustravel.hu